Support
 
Artikel 0
Totaal 0.00

Garantie

Garantie op Axis producten

30-dagen vervanging

In het geval dat een Axis camera defect blijkt te zijn binnen 30 dagen na ontvangst van de aankoop, heb je recht op een nieuwe camera. Je moet dan wel in het bezit zijn van  een Axis Online Helpdesk case om vast te kunenn stellen dat het een geauthoriseerde 30-dagen vervanging is. Cammit zal dan de defecte camera vervangen door een nieuwe camera.

Garantie vervanging en reparatie*

Indien een Axis product defect blijkt  te zijn binnen de garantieperiode, maar na 30 dagen na aankoop, dan wordt het benoemd als een RMA (Return of Material Authorization). Je moet dan wel in het bezit zijn van een Axis Online Helpdesk case om vast te kunenn stellen dat het een geauthoriseerde RMA is. De daartoe aangewezen Axis reparatiepartner zal dan het defecte toestel testen en repareren. Is het niet te repareren dan zal het vervangen worden door een refurbished unit

Reparatie buiten garantie*

Heb je een defect apparaat waarvan de garantietermijn is verstreken, dan kun je contact opnemen met  de Axis Online Helpdesk voor de probleemoplossing. Defecten buiten de garantieperiode worden behandeld binnen de mogelijkheden van Axis.

*Om er achter te komen wat de garantiestatus van een Axis product is, kan het nodig zijn om een bewijs van aankoop te sturen aan de support medewerker die hier aan werkt. Blijkt een produt defect, dan wordt een RMA aangemaakt en aan je geadviseerd hoe het product kan worden verstuurd met het RMA nummer duidelijk vermeld aan de buitenkant van het pakket.